Αποχή από δημοπρασίες

Αποχή από τις δημοπρασίες πραγματοποιούν από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη 12 Απριλίου οι εργολήπτες Δημοσίων έργων και στην Πελοπόννησο, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των πέντε εργοληπτικών οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ.

Την διαμαρτυρία των εργοληπτών στηρίζει με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Πελοποννήσου. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΤΕΕ Χαρίκλεια Τσιώλη, «με δεδομένο ότι τα Δημόσια Έργα αποτελούν μια αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία, με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία, που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες συναφή επαγγέλματα, τα οποία συνεισφέρουν πάνω από το 20% στο Α.Ε.Π. και ότι τόσο τα μεγάλα έργα όσο και τα μικρά και μεσαία έργα της Περιφέρειας, δίνουν ζωή στις τοπικές κοινωνίες και αγορές. Οι συνάδελφοι εργολήπτες Δημοσίων έργων ζητούν:

Δίκαια φορολογικά μέτρα (ρύθμιση του ΦΠΑ μη εξοφληθέντων τιμολογίων, συμψηφισμός χρεών ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.λπ.).

Άμεση εξόφληση εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Ενεργοποίηση – αύξηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Π.Δ.Ε., ΕΣΠΑ, «ΘΗΣΕΑΣ», «ΠΙΝΔΟΣ», «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» κ.λπ.) για έργα απαραίτητα και αναγκαία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, έργα που θα τονώσουν όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις τοπικές αγορές και θα στηρίξουν την απασχόληση.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ ανεξόφλητων έργων από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν (ΘΗΣΕΑΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ κ.ά.)

Επιβολή αποδοχής εκχώρησης εγκεκριμένων ανεξόφλητων λογαριασμών από τις τράπεζες, χωρίς πρόσθετες «τοκογλυφικές» εξασφαλίσεις».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s